Podcast Opnemen

Opname Podcast

Bij aankomst worden de podcastgasten in de spreekkamer ontvangen. Vervolgens in de podcaststudio, wordt er kort uitleg gegeven over het proces, het gebruiken van de microfoons, en zorgen we voor de juiste volume en balans.

Montage Podcast

Na het opnemen van de podcast wordt de opname geanalyseerd. Aarzelingen, tussenwerpsels, lange stiltes en herhaling worden verwijderd. De podcast wordt voorzien van een pakkende intro en outro.

Podcast Publiceren

De podcast is nu klaar om gedeeld te worden. Een audio bestand, met eventuele foto's en video's worden gecreëerd. De podcast wordt geüpload op een podcast platform, waardoor het vervolgens op de gewenste luister app wordt gepubliceerd.

Voordelen van een podcast opnemen

  • Groot bereik → Bijna de helft van de Nederlanders luistert naar een podcast.
  • Relevante manier van content marketing → Podcast is in een grote opmars en de vraag groeit ieder jaar meer.
  • Persoonlijk → Mensen horen je stem, dit zorgt voor een persoonlijkere band. Mensen hebben een beeld van met wie ze te maken zullen hebben, dit is anders dan als mensen alleen een advertentie met beeld en tekst zien.
  • Groei netwerk → Vergroten van naamsbekendheid en er kunnen nieuwe klanten worden bereikt.
  • Relatie ontwikkeling → Versterken van de banden met je huidige klanten.
  • Expertise tonen → In een podcast kan je alles vertellen over je bedrijf en de branche. Wat heb je allemaal gedaan en wat kan je? Hiermee zal er autoriteit worden gecreëerd bij de luisteraar.

Voorbeeld Opgenomen Podcasts

© Podcast voor Ondernemers.nl 2024